Vi søger
Social- og sundhedsassistentuddannelsen er en uddannelse, hvor meget høj faglighed og gode karaktertræk er i højsædet.
På social- og sundhedsassistentuddannelsen er der også en digitechlinje, som du kan søge, hvis du foruden selve faget også har en særlig interesse i digitale kompetencer.
Arbejdsområde
Uddannelsen til social- og sundhedsassistent er en vekseluddannelse med fire skoleperioder og tre oplæringsperioder, og uddannelsen retter sig mod et arbejde på det kommunale område, det somatiske sygehusområde eller inden for det psykiatriske område og i bostøttetilbud.
Når du har gennemført social- og sundhedsassistentuddannelsen, kan du søge arbejde, hvor du selvstændigt og sammen med andre tilrettelægger, udfører og evaluerer grundlæggende sundheds- og sygeplejeopgaver.
En social- og sundhedsassistent arbejder blandt andet med følgende opgaver
Der er efter endt uddannelse mulighed for at læse videre inden for området til for eksempel fysioterapeut, ergoterapeut eller sygeplejerske.
Læse mere om uddannelsen på
Hvor
Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa. Den praktiske del af uddannelsen foregår i oplæringsperioder inden for plejecenter/hjemmeplejen i Tønder Kommune, en sygehusafdeling og inden for psykiatrien.
Du skal være indstillet på at dine oplæringspladser er i hele Tønder Kommune, og i psykiatrien kan det dreje sig om oplæringssteder i hele Sønderjylland, så derfor skal du skal kunne transportere dig til de forskellige oplæringssteder og være der til arbejdstids begyndelse og afslutning.
Varighed
Optag på uddannelsen
For at komme i gang med uddannelsen skal du indgå et ansættelsesforhold og en uddannelsesaftale med Tønder Kommune. Som social- og sundhedsassistentelev sørger vi for, at du får en oplæringsplads og du får løn under hele uddannelsen.
Du kan søge ind på uddannelsen, hvis du har
Vi forventer, at du
Vi tilbyder
Hvis du på nuværende tidspunkt ikke vurderes egnet til en social- og sundhedsassistent uddannelse, kan du eventuelt blive tilbudt en social- og sundhedshjælper uddannelse i stedet.
Hvis du har særlig interesse for det digitale område/velfærdsteknologi, vil vi tale med dig om muligheden for at blive optaget/ansat på en digitech linje.
Løn- og ansættelsesforhold
Ansøgning
Ansøgningsfristen er den 1. december 2024.
Vi forventer at gennemføre løbende ansættelsessamtaler i ugerne 50–51/2024.
Du modtager endeligt svar på din ansøgning senest uge 2/2025.
Tønder Kommune, som er ansættende myndighed, og Social- og Sundhedsskolen Syd behandler i fællesskab ansøgninger fra de ansøgere, som bliver tilbudt ansættelse, i forhold til kompetencevurdering og eventuel godskrivning for teori og oplæring.
Afslag på ansøgning
Får du et afslag på din ansøgning om elevstilling, er Tønder Kommune forpligtet til at registrere afslaget – herunder også dit personnummer. Oplysningerne registreres på Praktikpladsen.dk og overføres til Datavarehuset i Styrelsen for It og Læring. Oplysningerne indsamles udelukkende til statistiske formål. De registrerede oplysninger er ikke synlige for dig eller offentligheden. Indsamlingen af disse data sker med hjemmel i §58 i Bekendtgørelse om Erhvervsuddannelser.
Du kan få flere oplysninger hos